Marias tågblogg

Jobbar som lokförare vid SJ i Eskilstuna.

Ännu en vecka avklarad

Kategori: Tåg

Ja, nu har jag varit ute i två veckor och kört X50 och X12 själv. Det har gått bra, lite små missöden, men det får man räkna med när man är ny. Men allting har löst sig.
Fick gå mot stopp igår förresten också, i Getå. Och jag fick "kontrollera växlarna", det är första gången som jag fick det. Har aldrig varit med om det, varken själv eller med handledare. Så det var lite spännande.

Nästa vecka blir det RC-utbildning i Hallsberg. Bo på hotell mellan måndag-torsdag, traktamente och reseersättning, betald lunch, inte helt fel att vara lokförare ibland. :)

Nä, nu blir det snart lunch och sen ska jag köra mellan Eskilstuna-Sala-Norrköping-Sala-Eskilstuna.

Kommentarer

  • Oskar säger:

    Det låter härligt. Inte utan att man längtar tills man själv är i samma sits. Ska snart posta ansökan till vårens lokförarutbildning i Ängelholm.
    Hoppas allt går vägen bara.
    Ha det gott!

    2007-09-08 | 17:03:25
  • Caroline säger:

    Vad hände när du fick motorstopp? Hade du passagerare då?

    2007-09-08 | 20:09:03
  • Oskar säger:

    motorstopp?

    2007-09-09 | 00:20:08
  • Maria säger:

    Caroline: Förtydligande av mitt inlägg. Jag fick gå förbi en signal som stod i stopp. Det händer ibland att de inte kan få en signal till att visa "kör", alltså grönt. Men då kan man få gå förbi den signalen iallafall. Men då gäller det att vara extra försiktig för jag vet inte, och fjärrtågklareraren vet inte hur växlarna ligger efter den signalen. Och då är det jag som måste kontrollera att allting ligger som det ska. Samt att man måste passera växlarna med krypfart, 10 km/h. Detta tillsammans med ett medgivande man måste ha för att gå emot stopp tar en hel del tid och det gäller att vara väldigt noggrann. Så detta förlorar man en hel del tid på. Man brukar bli ca 10-15 minuter sen när detta händer. Och ja, jag hade passagerare med ombord då. :)

    2007-09-09 | 14:23:41
  • Oskar säger:

    råkade skriva det här i ett äldre inlägg men skriver här också :)
    Hur många övernattningar har man på en månad ungefär?
    Är det alltid hotell och vilken standard är det isf? Är det så man bara längtar hem eller är det helt ok?

    2007-09-09 | 22:25:40
  • Maria säger:

    Det beror helt på vart man jobbar någonstans och vilken grupp man hamnar i. Men säg att det normala är ca 1-2 övernattningar per vecka. Ibland är det fint hotell med fin frukost (om man hinner äta den...annars får man frukostpåse) eller också kan man hamna på överliggningen i Hagalund och då är det ett enkelt rum med toa och dusch på rummet, helt ok, men där längtar man nog mest hem. :)
    Oftast så har man ju bara kanske 7 timmar på den orten och då är det ju bara att stupa i säng och sen upp tidigt...Så man hinner ju oftast inte njuta så mycket av hotellrummen.
    Tidiga morgonar (4-5) och oregelbundna arbetstider är något man måste vänja sig vid som lokförare.

    2007-09-11 | 17:26:49

Kommentera inlägget här: