Marias tågblogg

Jobbar som lokförare vid SJ i Eskilstuna.

God fortsättning och gott nytt år!

Kategori: Tåg

Min jul var bra, dock inte så lång då jag började jobba på annandagen kl. 9. Nu är det nyårsafton och jag jobbar hela dagen idag och hela dagen imorgon. Men man får tänka på storhelgstillägget när det är tungt att gå till jobbet när alla andra sover...
En fin och kall nyårsaftonsmorgon i Södertälje.
Jag körde tåget som gick 6.58 mot Stockholm på nyårsaftonsmorgonen, det var ingen rusning till tåget direkt..

Snö!

Kategori: Tåg

Idag kom så vinterns första snö, som ju inte kommer bli så långvarig men ändå...
Jag har morgonjouren idag måndag 19/12 och jag har börjat morgonen med att sopa växlar på bangården mellan kl. 4 och 6. Nu väntar belöningen, skinkmacka i soffan och någon mil längdskidor i eftermiddag.

Lite bilder från morgonen:


Bangården i Eskilstuna i vinterskrud.


Sopa växlar behövs.

Viktiga X2000...

Kategori: Tåg

Inatt sov jag i Göteborg. Den enda överliggningen vi i Eskilstuna har. Det är en bra överliggning, man kommer ner vid 19.27 (oftast är man en kvart tidig också) och åker 8.32 dag 2.

Idag gick det superbra hela dagen, jag var 12 minuter tidig till Stockholm. Men igår gick det sämre. Det började med att mitt tåg blev sent från Hagalund då de i sista stund kom på att de var tvungna att byta ut en vagn då alla dörrar var ur funktion, inte så bra att åka med dörrar som inte fungerar... Men till slut kom vi iväg, 45 minuter sena från Stockholm C. Det är en bra och luftig tidtabell på det tåget vilket innebär att man kan köra in en del tid om allting stämmer. Men inte igår. Det gick bra till strax efter Södertälje då vi fick stå i tågkö ett tag, sen hamnade vi bakom ett godståg efter Katrineholm (tack för det fjärren Hallsberg) och sen som kryddan på moset då vi fick gå in på sidan i Laxå för att som fjärren först sa, "släppa förbi en X2:a". Men det blev inte bara en X2:a utan TRE. Där stod jag med mitt lilla lågprioriterade loktåg i 20 minuter. Då var jag arg. Vi har faktiskt också resenärer som ska med anslutningar längre fram. Men det bryr man sig inte om. Vi gick 66 minuter sena från Laxå. Jag lyckades ändå köra in lite tid till Göteborg där vi var 48 minuter sena. Det var faktiskt rekord i försening till Göteborg för mig, man brukar som jag sa lite tidigare, oftast vara en kvart tidig till Göteborg. Men idag gick allting bra och jag kom hem i tid, då blir man glad.

Lite bilder:


Kaffe i Skövde.


Lite närbilder på hur det ser ut vid förarplatsen på en RC6:a.


En till...


Den så viktiga körplanen.


Hallsbergs rangerbangård.


Och så lite tågnörderi, 1290, det enda kvarvarande oranga loket i Sverige.


Nya gångbron vid Hagalund tar sin form. Här kommer det at välla över fotbollssupportrar..