Marias tågblogg

Jobbar som lokförare vid SJ i Eskilstuna.

Fler filmer och KAOS.

Kategori: Tåg

Tog lite filmer idag på väg upp från Eskilstuna till Stockholm med tåg 910 som avgår från Eskilstuna 6.55.

Här kommer dem, får be om ursäkt för dålig bildkvalite:

En tidig morgon med RC-lok mellan Läggesta och Nykvarn

Här lämnar vi Södertälje Syd.


Kaos på Stockholms Central

Och sen upplevde jag mitt hittills största kaos sen jag blev lokförare. Jag skulle ha tåg 927 mot Eskilstuna som skulle avgå kl.10.50. När jag bytte av föraren sa han att de troligen rivit kontaktledningen på spår 14 men han visste inget mer om det. Jag gick på toa och hörde hur mitt fordon dog, det blev helt tyst och det hade blivit spänningslöst på ett antal spår.. När jag kom fram såg jag att pendeltåget på spåret bredvid mig stod halvvägs ut på Tegelbacken och hade tagit ner sina strömavtagare. Jag fick igång mitt fordon och ringde till fjärren för att höra vad som stod på. De visste inte mycket mer än vi. Det var spänningslöst på spår 13-15 och pendeltåget blockerade spår 10-15.....Pendeltåget tog upp sina strömavtagare och försökte dra framåt men då de passerade en släde så smällde det igen och det blev återigen spänningslöst, även på mitt spår. Men jag återfick spänningen men nu stod pendeltåget där det stod, mitt ute på Tegelbacken, på det mest känsliga stället på hela centralen, mitt i den berömda "getingmidjan".

Efter ca en timme evakuerade de pendeltåget och bara det tog ca. 20 minuter. Och vi väntade, och väntade...ingen verkade veta vad som skulle hända och när de kunde få bort pendeltåget. Inga tåg kom söderut, det stod helt still på centralen för södergående tåg. Till slut fick vi reda på att vi skulle bege oss till spår 19 och ta ett tåg därifrån mot Eskilstuna. Vi kom iväg 12.55, 2 timmar och 5 minuter sena. Puh.

Förvirrade resenärer, arga resenärer och så snälla resenärer som förstår att vi försöker göra allt som står i vår makt men att det iallafall tar tid, stor tack till er, ni är underbara......Men det löste sig ju till slut, som det oftast gör med det mesta.

image88
Mitt framför oss stod pendeltåget helt still. Ett banverksfordon hade ställt sig i position för att dra undan det, eller om de skulle laga kontaktledningen med det fordonet, det vet jag inte. Vi hann åka från centralen innan de fick undan pendeltåget.

image89
Inte bästa stället att parkera ett tåg på. *ler*

Filmer

Kategori: Tåg

Lite nya bilder

Kategori: Tåg

Inatt har jag sovit i Linköping, kört X12:a på morgonen från Linköping till Nyköping och sen vände jag och körde mot Norrköping igen. Väldigt vacker bana mellan Nk och Nr. Dessutom hade jag signalfel i Åby med kontrollera växlarna. :)

Sen bar det av hem till E-tuna från Norrköping och sen en straffrunda på Stockholm.....Tycker att dagen efter överliggning är alldeles för långt på den här turen, vi börjar 5.23 i Linköping och slutar 14 i Eskilstuna. Med 7 timmar nattvila, som blev 6 eftersom jag inte var på hotellet förrän kl. 23.

Lägger in lite bilder iallafall. Hade tagit lite film också men vet inte hur man får ut det på bloggen....

image87
X12, in action. 150 km/h.

image86
Efter Flen, innan Mellösa.

Regina-interiör

Kategori: Tåg

Tog några bilder sist jag körde Regina (X50), utlovade ju lite interiörbilder. Ska ta bättre bilder nästa gång jag har Regina, vilket dessvärre inte är så ofta nu för tiden.....Men kanske får jag en Regina redan imorgon, och X12 på måndag så då får jag väl passa på att ta lite från den också. För det händer inte ofta att jag kör X12, tror det var 2 månader sen sist, hoppas jag kommer ihåg hur man gör....:)


image84
Hittade bara en bild som var värd att publicera för tillfället. Men denna är tagen till vänster från föraren sett.

Min första SÄO

Kategori: Tåg

Igår och idag är jag i Hallsberg för att genomgå min första fortbildning i SÄO. Alla som jobbar ombord måste varje år visa att de kan allt genom att först gå en liten repetition och sedan skriva ett prov som man måste få godkänt på. Det provet ska vi skriva nu om ett par timmar. Men jag hoppas att det ska gå bra, jag är inte nervös inför det.

Igår kväll träffade jag lite gamla klasskamrater från KY7, vi var på Nytorget och spelade bowling och åt lite mat. Snacka om flashbacks från skoltiden! :) Trevligt var det och jag vann bowlingen och fick betala för kalaset. Men jag slog Martin iallafall och det är jag nöjd med. ;)

Bilder från bowlingen:


Jana i stilstudie


Martin i stilstudie


Martin, Jana och Runar.