Marias tågblogg

Jobbar som lokförare vid SJ i Eskilstuna.

Lite annat än tåg....

Kategori: Tåg

Som några kanske vet så är jag även utbildad arkeolog innan jag bestämde mig för att bli lokförare. Och arkeologiska saker gör mig lycklig, särskilt när man får höra saker som att de hittat ett helt bevarat skepp i Östersjön. Kolla in på svt:s sida och kolla på programmet. Till Vrakletarna.

Jag har även tillbringat några vintermånader på den underbara ön Irland där jag jobbade som arkeolog. Jag lägger in lite bilder därifrån, lite på begäran av en instruktör jag hade för någon månad sen som också hade samma intressen som jag. :)

image66
Ja, jag i ett dike med skärsleven i högsta hugg.

image67
En av alla polska medarbetade gräver ut en stor brunn där det fortfarande ligger kvar ett av de välbevarade träföremål som hon hittade djupt nere. Det är troligtvis ett ok av något slag.

image68
Lite tåg ska jag väl få in i detta inlägg också. Det här är det tåg som vi åkte med från Dublin till Galway, lite gammalt och slitet men ack så charmigt.

image69
Och en vacker räls i gatan utanför Guinnessmuseet i centrala Dublin.

Och så slutligen lite reklam för den förening som jag är engagerad i som har hand om driften av den rekonstruerade medeltida masugnen på Nya Lapphyttan i Norberg. Kolla in på föreningens hemsida, www.jarnetpalapphyttan.se

Vackert

Kategori: Tåg

I morse var det en sån där morgon då det är underbart att vara lokförare. Första snön mötte oss i Kungsör (ja det är sant, vi hade absolut ingen snö i Eskilstuna men på vägen mot Arboga så blev det bara mer och mer och i Arboga var det säkert 7-8 cm på plattformen) och solen var på väg upp. På vägen från Arboga tillbaka mot Eskilstuna och Stockholm tog jag de här bilderna.

image63
Jag har fått kör Arboga (eller om man ska vara noggrann eftersom det är en huvuddvärg så är den korrekta benämningen "kör 40").

image64
Precis efter Valskog, på raksträckan mot Kungsör. Är det inte underbart vackert? Snö på marken, morgondisen ligger kvar och de första solstrålarna letar sig fram.

image65
Måste ju göra lite reklam för den häftiga Kalklinbanan som man åker under på vägen mellan Kungsör och Arboga. Ett industriminne som går genom 5 kommuner mellan Forsby och Köping. Åk dit och titta om ni har vägarna förbi.

Bilder från järnvägen

Kategori: Tåg

image59
Mellan Kvicksund och Kolbäck.

image60
Årstabron, den här gången är jag helt säker på att det är Årstabron. :)

image61
Här drar vi förbi en pendel vid Årstaberg

image62
200 km/h och rakt in i en tunnel mellan Flemingsberg och Södertälje.

Obehagligt

Kategori: Tåg

Det här gör mig ledsen just nu, tur att jag inte ska köra den sträckan förrän nästa vecka.....

Ännu en ung tonårstjej tog sitt liv framför tåget i Eskilstuna

Och en tanke skänker jag till den instruktör och de två lokförarelever som var med om detta i onsdags....Idag åker jag ännu en sväng på sträckan Eskilstuna-Sala-Norrköping. Den sträckan är trevlig att köra tycker jag. Och så får man ju köra Regina också.....:)