Marias tågblogg

Jobbar som lokförare vid SJ i Eskilstuna.

Sala-Uppsala

Kategori: Tåg

Igår var jag ute på den tråkigaste turen hittills, vi åkte Sala-Uppsala tre gånger fram och tillbaka. Tillbringade en och en halv timme i Sala och inte ens fiket var öppet. Snacka om långtråkigt....
Visst, man fick ordentligt linjekännedom på sträckan Sala-Uppsala men att åka den tre gånger fram och tillbaka är verkligen inte roligt.
Björn, hur orkar du åka Cst-Arlanda fram och tillbaka hela dagarna? ;)

Nästa vecka blir det som sagt egna turer på Regina. På måndag morgon 4.36 börjar jag i Västerås och ska åka till Norrköping fram och tillbaka. Och Josef ska åka pass med mig till Eskilstuna, hehe.

Nytt fordon

Kategori: Tåg

Den här veckan har jag gått teori på ännu ett nytt fordon, X50-59 eller Crusaris Regina som den så fint heter. Så nu kan jag allt om hur man stänger av dörrar, stänger av bromsar, jordar fordonet (görs vid skada på kontaktledningen eller strömavtagaren), sätter igång fordonet, mulitpelkopplar två fordon, bogserar fordon m.m. Det är en hel del som ska in i skallen på en vecka, men provet gick bra i allafall så något har väl fastnat. :)

Nästa vecka blir det praktik med instruktör på just X50 och veckan efter det blir det egna turer igen, äntligen! Det var ett tag sen som jag körde själv och då blev jag ju dessutom sjuk. Så se upp ni som som åker mycket mellan Norrköping-Sala för snart kan det vara jag som kör. Har ju kört där flera gånger men aldrig själv.

Första semestern någonsin....

Kategori: Tåg

Idag har jag avnjutit min allra första betalda semesterdag, för första gången i mitt liv! :)

Ska ha semester i en vecka nu och jag verkar ha valt en bra vecka att ha semester på, fint väder och friidrotts-SM på Ekängen i Eskilstuna. Ska självklart gå dit och se alla våra världsstjärnor.