Marias tågblogg

Jobbar som lokförare vid SJ i Eskilstuna.

Nytt år, nya möjligheter?

Kategori: Tåg

Då var äntligen alla helger över för den här gången. Brukar ha julkänslor men till den här julen ville de inte riktigt infinna sig. Inte förrän på julaftonsmorgonen, när doften av nyinplockad gran, skinkmacka, hyacint och glögg till slut kunde få mig på lite bättre humör.

För veckan innan jul var det verkligen inte så roligt att jobba på järnvägen, som många andra veckor på vintern..

Måste påminna mig själv om att ta ut lite ledigt innan och under julen nästa år. I år var jag ledig tre dagar under julen, jobbade alla mellandagar, nyårsdagen började jag kl. 8.22...

Idag har iallafall varit en bra dag, tåg 986 som jag körde i morse gick som det skulle och var i tid. Tåg 927 gick också som det skulle och jag var i tid till Eskilstuna, så skönt!
Man måste få ha dagar där allt bara flyter på som det är tänkt att göra, men nu under vintern kan det vara lite tunnsått med sådana dagar ibland...vilket är väldigt påfrestande både fysiskt och psykiskt. Jag får ut mina aggresioner från jobbet genom att åka så mycket skidor jag kan samt gå till gymmet.

Jag ska förresten åka Stafettvasan för SJ den 4:e mars, det siktar jag mot.

Ni har väl förresten inte missat att vi fått en ny "Fråga lokföraren" i Kupé? Ställ gärna en massa frågor till honom, det ser han fram emot. http://www.sj.se/sj/jsp/polopoly.jsp?d=16219&l=sv

Bjuder som vanligt på lite bilder från livet på järnvägen:


Så här kan ett lok se ut framifrån på vintern...stackars den som ska koppla vagnar till det loket.


Vacker soluppgång, på väg in mot Läggesta. Motorvägen till höger.