Marias tågblogg

Jobbar som lokförare vid SJ i Eskilstuna.

Jag, i min uniform

Kategori: Tåg

Ja här kommer som utlovat en bild på mig i min nya uniform.

image32

Jepp, lokföraren i sin uniform. Lokförarna har mörkblå västar och ombordpersonalen har röda, så då vet ni det också. :)

Första veckan

Kategori: Tåg

Jag har nu börjat på SJ och befinner mig just nu i Hallsberg på utbildning. Vi har fått våra uniformer, bild kommer till helgen.

Vi har fått tonvis med föreskrifter och idag ska vi skriva ett diagnostiskt prov för att de ska kunna kolla vad vi kan. Det borde gå bra eftersom man har allting färskt i minnet.

Tågförarexamen avlagd

Kategori: Tåg

I måndags skrev vi slutprovet och jag fick 209 av 218 poäng. Väl godkänd och avklarat slutprov! Nukan jag titulera mig lokförare. :)

I går, onsdag den 16 maj hade vi avslutningsmiddag och grillfest på kvällen. Vi fick även ut våra examensbevis.

 image31Mitt ser ut så härOch på måndag börjar jag på SJ i Eskilstuna, inte mycket ledigt emellan skolan och jobbet, men det får man ta. :)

Tillbaka i skolan

Kategori: Tåg

Denna veckan är jag tillbaka i skolan i Hallsberg för att repetera inför det stora slutprovet på måndag. Då är det prov på SÄO, broms och ATC, i ett enda stort prov. Känner mig inte alls nervös måste jag säga, man måste helt enkelt klara det och det känns som att det sitter det mesta. Lite måste jag läsa på, som ex. VUT och växling. Men eftersom vi repeterar allting som kommer på provet så känns det som att det kommer gå vägen....