Marias tågblogg

Jobbar som lokförare vid SJ i Eskilstuna.

Snö i Mälardalen

Kategori: Tåg

Idag var det ett snötäckt landskap som jag susade förbi på min väg från Eskilstuna till Uppsala i morse. Precis som på många platser i Sverige så har det även här kommit lite snö.

image108
Strax innan Läggesta.

image109
På vägen ner från Uppsala går man som tjänstetåg, och då får man åka på pendelspåren. Jag blev omkörd av en gul fartdåre på vägen ner också, var det månne du Björn? Fast klockan var ju innan 10 på förmiddagen och då har väl inte du klivit upp än....;)

Uppe på fjället

Kategori: Tåg

image102


Mycket snö och idag var det solsken,härligt!

Lite bilder som inte har med tåg att göra den här gången men väl ett helt underbart vinterlandskap som jag hade äran att njuta av i en hel vecka. Det blir definitivt en resa tillbaka till Funäsdalen och Bruksvallarna, det finns mycket kvar att upptäcka än....

image103
Vindpinat träd.

image104
Jag med en kryssmarkering.

image105
Vackert fjäll.

image106
Skylt vid Ösjöstugan där man kunde välja mellan Gulaschsoppa, Rödingsoppa eller våfflor med hjortonsylt och grädde, jag provade alla tre. :)

image107
På väg hemåt från Ösjöstugan.

Semester i Funäsdalen

Kategori: Tåg

Befinner mig just nu på skidsemester i Funäsdalen.Det är så härligt med långa turer på fjället med våfflor som belöning i någon av alla stugor som finns högt uppe på fjället.Bloggar just nu från mobilen o det funkar ju det med:-)Har inte sett en dator på flera dagar,inga tåg i sikte heller..

Fler bilder

Kategori: Tåg

Underbart väder har jag haft de två sista dagarna innan min 10-dagar långa semester som börjar idag. Skönt!

På söndag bär det av till Funäsdalen där jag ska gå på långa sköna turer på fjället, äta mycket våfflor, äta mycket god mat, och inte tänka på tåg en enda gång. :)

Men här kommer lite bilder som jag tog igår och idag.


image95
Tagen vid 17.30 den 6 mars 2008, någonstans mellan Gnesta och Flen.

image96
Denna är också tagen mellan Gnesta och Flen den 6 mars 2008.

image97
Karlberg i Stockholm vid kl. 7 den 7 mars 2008.

image99
Möte med loktåg vid Karlberg.