Marias tågblogg

Jobbar som lokförare vid SJ i Eskilstuna.

Mycket under en dag

Kategori: Tåg

Idag har det varit en händelserik dag för mig på järnvägen.

Jag har:

* Backat på Örebro C med en X40 och signalgivare i andra hytten
* Delat X40 mult två gånger
* Multat X40
* Kört en X40 som hade både BCU-fel samt WSP-fel på samma tågsätt. Som tur var så blev jag av med den i Hagalund och kunde köra hem med den friska kärran.

Sen var jag ju som sagt på JTF utbildning i måndags och tisdags, det var intressant. Mycket nytt att lära sig, eller inte mycket nytt i sig, utan många nya uttryck för i princip samma saker....

Vinter, vinter och nästan stoppkörning

Kategori: Tåg

Åh, vad det är härligt med vinter! Mer snö vill jag ha. Så länge allt på järnvägen funkar som det ska så får det gärna vara mycket snö.

Igår var jag bara några meter från att köra mot stopp....dock inte mitt fel. Jag var på väg in i Åby och hade två gröna och 4A i förindikatorn, dvs. jag skulle byta spår lite längre fram och då måste man hålla 40 i växeln. Helt plötsligt när jag är kanske 100 meter från signalen går den om till stopp och jag nödbromsar. ATC:n indikerar fortfarande 4A.... Som tur har X12:orna ganska bra broms och med full nödbroms så lyckas jag stanna framför signalen. PUH. Och när jag ringer till fjärren så är han lika paff som jag: "Ojdå, vilken tur att du hann stanna, automatiken hade visst lagt en södergående tågväg lite väl tidigt". Ska det verkligen kunna bli så tänker jag? Ska man inte kunna lita på en signal som visar grönt? Sen fick jag iallafall två gröna (igen!) och kunde rulla vidare mot Nyköping.

Inatt har jag som sagt sovit i Nyköping, och som vanligt fått min lilla X12:a nedklottrad....att de inte sätter dit vakter på nätterna, de skulle kunna ta dem hur lätt som helst om de ligger gömda. Suck, jag blir så trött på dessa snorungar.


Till och med spår efter dem fanns i snön där de stått och sprejat ner mitt tåg. Grr, arg.


Interiörbild från Reginan som jag hade mellan Eskilstuna och Västerås igår. Full fart.


Snöade gjorde det när jag lämnade Norrköping mot Eskilstuna. Här Harsjön mellan Hälleforsnäs och Bälgviken, söder om Eskilstuna.

Gott Nytt År!

Kategori: Tåg

Gott Nytt År till alla bloggläsare. Själv har jag haft en underbart lång ledighet över jul och nyår men på måndag börjar tågkörandet igen.

Och den 12-13:e januari ska jag till Hallsberg för första delen i JTF-utbildningen. Det ska bli kul att åka till Hallsberg igen, jag tillbringade ju trots allt ett år i Hallsberg och har många fina minnen därifrån.