Marias tågblogg

Jobbar som lokförare vid SJ i Eskilstuna.

Morgon på bangården i Eskilstuna samt kryssning med gamla lokförarpolare

Kategori: Tåg

Tog en fin bild på en gammal godsvagn som stod bredvid min X40 på bangården i Eskilstuna i går morse. Kortet är taget vid 5.20 på morgonen den 24/4-08.

image117

Och så lite bilder från kryssningen till Helsingfors som jag gjorde i helgen den 18-20 april tillsammans med Rebecka, Björn, Jana, Martin och Björns polare Tomas (var det väl han hette?) som fick agera stand-in för Runar som hoppade av i sista sekund.

image121
Jag i en X40 på väg till Arboga för att möta upp de andra som kom med Göteborgståget...Jag lovar, jag är helt normal i vanliga fall. Nästan iallafall.

image122
Roger, Martin och Björn i Kungsan

image123
Björn, Tomas och Maria i en av hytterna. Och för er som undrar: Nej, lokförare är oftast inte normala människor utan är ganska speciella...*ler*

image124
Björn, Maria och Rebecka.

image125
Björn, Roger och Jana.

image126
Jana, Björn, Rebecka och Martin ute på däck.

I Helsingfors så var jag och Rebecka och tittade på TÅÅÅG! på centralstationen i Helsingfors. Här kommer lite bilder därifrån:

image127
Dubbeldäckare har de i Finland också, dock inte X40.

image128
Skulle gissa att detta är något snabbtåg av något slag, nån som vet?

image129
Två lok bredvid varandra.

image130
Det kom in ett ryskt tåg medan vi var på centralstationen, här restaurangvagnen.

Lång jobbarhelg men en underbar måndag morgon på järnvägen

Kategori: Tåg

Den här helgen har jag haft en riktigt lång jobbarhelg. Så här har min helg sett ut:
Fredag 13.30-22.40
Lördag 13.35-01.00
Söndag 17.39-22.40 och övernattning i Linköping
Måndag 5.19-13.55

Efter en sådan helg är man totalt slut. Nu ska det vara skönt att vara ledig i en dag.

Men, en underbar måndag morgon började med tjänstetåg mellan Linköping och Nyköping och en fantastisk soluppgång och här kommer en orgie i motljusbilder, tillägnade Dig Caroline. Grattis på 30-årsdagen, igen. Och ni andra får självklart också njuta av lite vackra bilder från järnvägen tagna fredag 11 april på kvällen samt måndag 14 april mellan 6 och 7 på morgonen.

image115
Först en bild från i fredags. Här kommer jag in i Hälleforsnäs och ska strax stanna vid plattformen längre fram.

image111
Och så måndag morgon. Dimmigt var det men solen trängde igenom på sina ställen och skapade ett magiskt ljus...

image112
Ibland är det underbart att vara lokförare.

image114
Norrköping i vackert morgonljus.

image113
Och så en bild från det vackra Eskilstuna (lite reklam måste man ju göra) tagen på kvällen den 14 april. I förgrunden järnvägsbron över Eskilstunaån och i bakgrunden Fors kyrka.

image116
För att hjälpa till att besvara Daniels förfrågan om körspaken på en X50 så kommer här en bild på den. Som den är på denna bild så är den i körläge och jag kör just vid detta tillfälle 130 km/h vilket man kan se till höger om körspaken. För att få upp denna hastighet så duttar man fram till den hastighet som man vill framföra tåget i. Sen håller tåget själv hastigheten, bromsar i nerförsbackar och gasar på när det behövs. Väldigt enkel att köra med andra ord...

Detta gör mig förbannad idag: Klottrare

Kategori: Tåg

Igår och idag har jag haft vår finaste tur då vi sover i Nyköping på fint hotell, vi kommer dit vid 19.30 på kvällen och börjar inte förrän 6.34 på morgonen efter. Detta innebär att man hinner sitta en halvtimme och njuta av frukostbuffén på morgonen, underbart!

Men sen är det ju det här med att ställa upp tåg i Nyköping. Det händer väldigt, (väldigt!) ofta att tågen är nedklottrade när man kommer ner på morgonen. Det är mer regel än undantag. Och jag blir så förbannad på dessa snorungar som inte kan hålla sig inne på nätterna och sova som de flesta andra. Utan de måste vara ute och förstöra allt de ser med att spreja sina fula tags överallt. Inatt måste de ha varit tre stycken då det var tre tags nerklottrade på sidan.

Nu låter jag jävligt gammal, det vet jag. Men jag antar att det är fler som tycker att detta är oerhört fult och irriterande.

Jag såg i en lokaltidning häromveckan att de tagit en av Eskilstuna största klottrare för ett tag sen, och det var då på tiden! Hoppas de tar fler av dem och att det blir rejält kännbart för dem.....

Så här såg det ut på mitt tåg imorse, observera att det inte är de riktiga tagsen utan min påhittade tag som är bara min egen. Det skulle aldrig falla mig in att sätta ut en bild på deras tags här då det är precis vad de vill, att ha uppmärksamhet.

image110