Marias tågblogg

Jobbar som lokförare vid SJ i Eskilstuna.

Bild från järnvägen.

Kategori: Tåg

DSC00015.JPG
Tagen i Rekarne från bakhytt, möte med en X40.

Kommentarer

  • rdj säger:

    Hej!
    Jag undrar ifall du har någon mail som man kan kontakta dig på. Jag ska själv påbörja lokförarutbildningen inom kort och har ett par frågor till dig. Hade varit kanon ifall du kunde slänga iväg ett mail till mig på rdjrdjse så jag får mailadress till dig. Hittade inte någon på blogen. Tack på förhand!
    /rdj

    2007-10-09 | 16:51:00
    Bloggadress: http://www.rdj.se/
  • Göran säger:

    RDJ
    Ska du till Hallsberg den 22/10? I så fall ses vi där!!

    MVH

    Göran

    2007-10-09 | 18:06:39
  • Maria säger:

    Det kan jag göra, ställ dina frågor här annars så får alla andra ta del av dem också. :)

    2007-10-09 | 18:41:02
  • rdj säger:

    Göran: Det ska jag. Vi ses!

    Okey, kan ställa dom här. Tänkte mest höra om studentrummen som ligger i samma byggnad. Läste i en kommentar och fattade det som att du bodde i ett av dom. Jag vet att det finns ett gemensamt kök och att det ska finnas köksutrustning med mera där, det stämmer eller? I så fall tänkte jag höra om du vet något som jag borde ta med mig som kan vara bra att behöva.
    Hur är det med toalett och dusch på rummet, finns det?
    Det var nog allt jag kom på just nu, men jag återkommer om jag kommer på något mer. Tack på förhand!
    /rdj

    2007-10-09 | 21:43:53
    Bloggadress: http://www.rdj.se
  • Joakim säger:

    Studenthemmet i Hallsberg ligger i ett f d demensboende, så det är jättebreda korridorer och dörrar, och toaletter och duschrum anpassade för rullstolar i lägenheterna. Praktiskt för de som understundom kan vara litet vingliga på fötterna... ;-P

    Jag bodde aldrig i korridormisären, men drällde där litet av och till. Köken hade grundläggande utrustning, men inte så mycket mer. Tips: Pingisbordet på ena våningen fungerar också bra som bankettbord då man håller en större taffel, t ex då 12 personer har beställt taco-buffe på Cedars på samma gång.

    /Joakim

    2007-10-10 | 15:45:23
  • Göran säger:

    Kul rdj!! Önskar det blev den 22 någon gång.....
    Ska till Hallsberg i morgon och kolla läget inför min flytt. Kan ju återkomma med info om vad som gäller.

    Joakim - finns det fler rekommenderade mat-och vattenställen i Hallsberg med omnejd. Efter vad jag förstått så blir man tydligen väldigt lätt törstig när man är Lokomotivföraraspirant!!

    Göran

    2007-10-10 | 21:21:08
  • Joakim säger:

    Hallsberg är ju inte direkt ett gastronomiskt mecka eller någon nöjesmetropol, så man skall väl inte ha alltför höga förhoppningar.

    Cedars erbjuder stora portioner slabb till en billig penning. Ingen kulinarisk höjdare kanske, men billigt som sagt. Det är också stamlokus för Hector Rail och EuroMaint-folket. Killen som äger Cedars har också en libanesisk restaurang i Kumla, som faktiskt skall vara riktigt bra.

    Närmare TCC:s lokaler ligger den kombinerade pizzerian/lunchrestaurangen/bowlinghallen Nytorget. Jag tyckte att maten var snäppet bättre där än på Cedars, men det är också ganska typisk lunchmat.

    Uppemot kyrkan finns en pizzeria, Picasso, som är ganska så hyfsad. De har även fullt ätbara sallader och liknande.

    Bredvid stationen ligger en restaurang som heter Nya Centralen. Lunchen där är också OK, och deras pizzor på kvällstid är inte alltför tokiga de heller. Haket ligger ju dessutom nära stationen, så det är lätt att slinka in där och hiva öl i väntan på sitt försenade tåg hem, något som de förmodligen tjänar stora pengar på. Diverse SJ AB-folk brukar kunna ses där då och då.

    OK-macken närmast TCC:s lokaler har även en del färdiga mackor, pastasallader o s v. Ett närliggande alternativ för lunchen eller frukosten!

    "Det finare alternativet", restaurangen på hotell Stinsen, har också ätbar mat, men knappast något sensationellt. De har å andra sidan ett trevligt frukostrum med mackor, pålägg, müsli o s v särskilt för tågpersonal, som man kan gå och mumsa i om man har överliggning på hotell Stinsen någon gång under en LIA t ex.

    Generellt sätt kan man säga att det går bra att äta lunch ute i Hallsberg, om man inte har för höga förväntningar, men om man vill äta något finare, bör man nog söka sig till Örebro, eller ännu hellre, laga något själv.

    Örebro är för övrigt hemvist för ett antal vietnamesiska restauranger, varav en del faktiskt är riktigt bra, särskilt om man tar sig tid att prata med personalen och gör det kalrt för dem att man är intresserad av något annat än "fyra små rätter" eller friterade räkor med sötsur sås.

    Systembolaget i Hallsberg har även en del olika champagnemärken av god kvalitet, något att tänka på till slutprovet.

    Lycka till!

    /Joakim

    2007-10-10 | 21:52:12
  • Maria säger:

    Ja jag tror nog att Joakim har svarat på det mesta angående studentrummen i Hallsberg. Du behöver inte ta med så mycket, sängkläder förstås för det finns inte. Men annars finns säng, sängkläder, tv i allrummet och köket har det mesta av varierande kvalite. Det som var sämst var stekpannorna som var i bedrövlig kvalite...Så en egen stekpanna om man är lite kinkig kan vara bra att ta med, lite jobbigt att släpa på kanske...
    Städgrejor finns också i ett rum på varje våning.

    Och pingisbordet hoppas jag står kvar, har inte varit där sen jag slutade i maj...Annars är det ett bra tidsfördriv efter skolan. :)

    2007-10-10 | 22:32:15
  • rdj säger:

    Tack för alla svar, var en hel del nyttig info där. Har ni några mer tips så skriv bara, all info är välkommen. Flytten och utbildningsstarten närmar sig med stormsteg nu. På Onsdag drar jag upp till Hallsberg. Men nu ska man dricka
    ett par sista öl med polarna. Vi hörs Göran! :)

    2007-10-12 | 21:27:46
    Bloggadress: http://www.rdj.se
  • Göran säger:

    Japp!! Det gör vi verkligen. Ska bli himla kul. Kom aldrig iväg till Hallsberg i torsdags eftersom jag blev sjuk. Men nu på tisdag gör vi ett nytt försök.

    Joakim och Maria - när ni passerar Hallsberg kan ni väl försöka hälsa på.

    /Göran

    2007-10-13 | 11:20:33

Kommentera inlägget här: