Marias tågblogg

Jobbar som lokförare vid SJ i Eskilstuna.

En vacker dag med Regina

Kategori: Tåg

Idag körde jag"lillpendeln" mellan Eskilstuna och Arboga. I normala fall så kör man x12:a men idag hade jag turen att få en x50 (även kallad Regina) istället. De är så tysta och behagliga att köra...Dessutom var det en strålande soluppgång imorse också. Jag testade min nya mobil som har en vassare kamera än min gamla.

Kommentarer

  • Mia säger:

    Hej Maria!



    Kul att läsa din blogg om lokföraryrket. Jag ska själv söka in till SJ:s lokförarutbildning som börjar i vår. Tycker det verkar vara ett väldigt bra yrke! Kan du berätta lite hur det gick till när du sökte? Jag vill så gärna komma in!



    Vänliga hälsningar

    2011-11-15 | 12:21:49
  • Maria säger:

    Oj, nu börjar det bli så länge sen som jag sökte till min lokförarutbildning. Sökte våren 2006...Så en hel del har säkert ändrats sen dess.



    Men, när jag sökte så fick man göra 12 små tester med papper och penna som var allt från 3 minuter till 12 minuter långa. Där testar de formuppfattning, stresstålighet, reaktionsförmåga m.m.



    Om man klarade dessa 12 tester så fick man göra 3 datatester som testade koncentrationsförmåga under en längre tid (lösa enkla mattetal med plus och minus under 30 minuter samt titta på en prick som rörde sig i ett visst mönster och ibland hoppade till och gjorde ett längre steg än normalt i 30 minuter) samt simultankapacitet där du ska lösa flera uppgifter samtidigt under 20 minuter.



    Sen när man klarade dessa fick man träffa en psykolog och fylla i ett test där de kollade om man var normal eller inte...:)



    Nu såg jag att de till utbildningen i Hallsberg och Mjölby har ett så kallat "förtest" som skickas ut till alla sökande, som man får göra max 2 ggr med 6 månaders mellanrum.



    Hur det kommer att gå till när SJ söker folk vet jag inte, men något liknande som mina tester blir det säkert...



    Testa att göra lite tester innan som ex detta

    http://www.mensa.se/provtest



    Här är en tjej som tydligen har gjort lokförartester i våras:

    http://sarahlinnealarsson.blogg.se/2011/may/lokforare-idag-gjorde-jag-sista-urvalstest.html

    2011-11-16 | 11:03:53
  • Mia säger:

    Oj, ja det var ju ett bra tag sen! Men du jobbar fortfarande kvar, antar att du trivs med jobbet då?



    Ska kolla in länkarna du skickade, har hittills försökt öva lite på huvudräkning på internet. Reaktionsförmågan vet jag inte om man kan öva upp, men det skadar ju inte att försöka.. :)



    Tack för informationen!

    2011-11-17 | 11:06:50

Kommentera inlägget här: