Marias tågblogg

Jobbar som lokförare vid SJ i Eskilstuna.

Nya bilder

Kategori: Tåg

Nu har jag kommit igång ordentligt att jobba efter semester och föräldraledighet. Jag och min tjej har fått en liten son, Vidar. Han är nu 2 veckor.  Kolla in på vår blogg, http:/mammamammabarn.blogg.se/

Men nu åter till tåg och järnväg. Idag och igår har jag tagit lite bilder, ett par motljusbilder till dig Caroline också. :)


Tidig morgon mellan Kungsör och Valskog. Kör i signalen.


Dimmigt har det varit de senaste dagarna. Imorse (eller inatt) vid 4 när jag körde ner ett tjänstetåg från Hagalund så hade jag ca 20 meters siktsträcka. Inte roligt om det helt plötsligt dyker upp en älg eller nåt annat...


På väg tillbaka mot Stockholm från Arboga så hade solen dykt upp och bildade ett magiskt ljus i dimman.


Kalklinbanan svichar man förbi i 160 km/h.


Vackert ljus. Det är lätt att vara lokförare när man bjuds på såna här utsikter.


Hagalund kl. 3.10 den 24 september 2008. Dimman låg tät över hela området...Hade faktiskt lite problem att hitta mitt tåg som stod på spår 31, fick kolla ordentligt på de skyltar som sitter över spåren.



Jag har inte gått i ide

Kategori: Tåg

Är tillbaka från semestern sen i måndags och har väl så smått börjat komma in i jobblunken....Jag trodde att jag skulle ha glömt bort mer om hur man kör tåg och alla koder man har överallt men det mesta satt kvar, jag kom till och med in i vårt omklädningsrum när jag kom till jobbet i måndags. :)

Återkommer med lite vackra höstbilder från järnvägen nästa gång. Hösten och våren är nog de vackraste årstiderna när man kör tåg.

Lägger in en liten bild på Förstlingen, som tillverkades 1853 i Eskilstuna på Eskilstuna Mekaniska Verkstad av Johan Theofron Munktell. Bilden är från Ekeby Veteranmarknad där de visade upp förstlingen och där man kunde ta sig en åktur på den 20 meter långa järnvägsrälsen som de lagt ut för dagen. För att läsa mer om Förstlingen, Sveriges första lok, så titta in på Intresseföreningen Förstlingen II:s hemsida.