Marias tågblogg

Jobbar som lokförare vid SJ i Eskilstuna.

Jobb på SJ i Eskilstuna

Kategori: Tåg

Då var det klart, det blir SJ i Eskilstuna för mig. Jag börjar den 21 maj, så det blir bara en ledig helg efter att skolan slutat och sen börjar allvaret....:)

Ska bara skriva på papprena och få veta vad den slutliga ingångslönen ligger på, hoppas på mer än vad det är nu. Det pratas ju om att de ska höja lönerna....Aldrig fel med mer i lön. :)

Och imorse var det en sån där helvetesmorgon igen...Vi hade överliggning i Nyköping, en väldigt bra överliggning med bra nattvila och bra hotellfrukost. Men när vi skulle försöka få igång X12:an som stått där över natten och vilat sig så ville han inte vakna alls....Han fick ingen mat, dvs. ingen batteriladdning och då ville han inte köra oss till Norrköping. Eller, den startade men vi tordes inte köra med risk för att fastna ute på linjen (enkelspår). Så vi fick ta taxi till Norrköping och de fick köra upp en X12:a från Linköping till oss som vi fick ta mot E-tuna istället. hem kom vi iallafall och det är viktigast. Och nu har jag ledig helg, börjar 4.17 på måndag morgon. Usch.

Slänger in en liten utsiktsbild från järnvägen. Taget mellan Flen och Eskilstuna idag den 20 april, sjön heter Harsjön och ligger strax innan Bälgviken.
image30

Kommentarer

  • Johannes säger:

    Gratulerar Maria, f*n vad skönt det måste vara...
    Första turen på egen hand lär ju kännas lite pirrig eller?

    2007-04-20 | 21:15:16
  • Blivande Kollega säger:

    Man får gratulera till anställningen!

    2007-04-21 | 08:46:42
  • jana säger:

    Hallå maria! trillade in på din sida första gången ikväll.. Hjärtliga gratulationer från en kollega till en annan.. sj hallsberg för min del.. ses snart i plugget!

    2007-04-28 | 00:49:33
  • Maria säger:

    Klart att första turen kommer vara enormt pirrig! Men det dröjer ett tag än, först väntar fordonsutbildning i 4 månader. Men den utbildningen är iofs upplagd så att man har ett par veckors teori på ett fordon, sen kör man ensam i 5 turer på varje fordon. Så det kommer bli ensamkörning innan dess...

    2007-04-29 | 14:22:39

Kommentera inlägget här: